بسم رب المنتظر المهدی
یَوْمَ لا یَنْفَعُ مالٌ وَ لا بَنُونَ إِلاَّ مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلیمٍ (سوره شعراء آیه 88-89)
قبل از ادامهی بحث قلب سلیم، فرارسیدن مبعث رسول اکرم(ص) رو به همه دوستان تبریک عرض میکنم. یک نکته هم اینکه دقت کنید که افضل اعمال روز مبعث زیارت امیرالمؤمنین علیه السلام است!
گفتیم که انسان برای رسیدن به قلب سلیم (قلبی که خدا را ملاقات میکند درحالیکه محبتی غیر از محبت خدا در دلش نیست) باید 4 صفت را از بین ببرد و این 4 صفت در ذیل آیه 260 سورهی بقره ذکر شده است. حضرت ابراهیم علیه السلام 4 پرنده رو سربریدند که هرکدوم دارای یک صفت هستند که باید انسان در درون خویش اونها رو سرببره. اولین پرنده خروس بود!
خروس دارای خصلتهای خوبی هست. امام رضا علیه السلام میفرمایند در خروس چند صفت از صفات انبیاء الهی موجود است: مَعْرِفَتُهُ بِأَوْقَاتِ الصَّلَاةِ معرفت خروس به زمانهای نماز! جالبه از امیرالمومنین سئوال میکنند خروس که صبحها میخونه ، چی میگه؟ حضرت میفرمایند: نَقِیقُ الدِّیکِ اذْکُرُوا اللَّهَ یَا غَافِلِین خروس صبحها میگه خدا را یاد کنید ای غافلین!! (مرغ تسبیح گوی و ما خاموش؟؟) صفت خوب دیگهای که خروس داره و امام رضا علیه السلام بهش اشاره میکنند غیرت است. غیرتی که خروس نسبت به خانواده دارد. دو صفت دیگه هم حضرت نقل میکنند که عبارت اند از سخاء و شجاعت!
اما صفت بدی که در خروس وجود داره و ما باید سعی کنیم اون صفت رو از بین ببریم، شهوت است. در تفسیر آیه 260 بقره میفرماید: وَ الدِّیکُ یُرِیدُ بِهِ الشَّهْوَةَ و خاصیت خروس داشتن شهوت است. چندتا روایت در خصوص شهوت و ترک اون براتون مینویسم. بیایید سعی کنیم از امروز که این رو میخونیم تا هفتهی بعد روی این صفتمون کار کنیم. یک قرار عملی بین خودمون بذاریم و گرنه خوندن و نوشتن صرف، نه به درد من میخوره و نه به درد شما!
رسول اکرم(ص) برای امتشون (که انشاءالله ما هم جزوش هستیم) از دو چیز میترسیدند: إِنَّ أَخْوَفَ مَا أَخَافُ عَلَى أُمَّتِی الْهَوَى وَ طُولُ الْأَمَلِ شهوت و آرزوهای بلند. که میفرمایند شهوت انسان رو از حق بازمیداره و منحرف میکنه و آرزوهای بلند انسان رو از یاد آخرت باز میداره.
موسی ابن جعفر علیه السلام میفرمایند: خدا به داوود وحی کرد که یارانت را از حب شهوات برحذر دار که قلبی که مشغول به شهوات باشه ، از من دور خواهد بود.
امام صادق علیه السلام میفرمایند: خدا به عیسی وعظ کرد که نفست را از شهوات زیانآور ببر چرا که تمام شهوات تو را از من دور خواهند کرد. کُلَّ شَهْوَةٍ تُبَاعِدُکَ مِنِّی
رسول اکرم (ص) میفرمایند: خوشا به حال کسی که یک شهوت حاضر و آماده را به خاطر یک وعدهی الهی که هرگز آنرا به چشم ندیده است ترک میکند.
چند تعریف و تشبیه زیبا رو هم از زبان امیرالمؤمنین علیه السلام مینویسم و در آخر هم، مژدهای که خداوند به تارکان شهوت داده:
الشَّهَوَاتُ مَصَایِدُ الشَّیْطَانِ شهوات دامهای شیطان است
أَوَّلُ الشَّهَوَاتِ طَرَبٌ وَ آخِرُهَا عَطَبٌ اول شهوات خوشی و لذت است اما آخر آن نابودی است
أَفْضَلُ الْوَرَعِ تَجَنُّبُ الشَّهَوَاتِ بالاترین ورع و پرهیزکاری اجتناب از شهوات است
تَرْکُ الشَّهَوَاتِ أَفْضَلُ عِبَادَةٍ ترک شهوات بالاترین و برترین عبادات است
رَأْسُ التَّقْوَى تَرْکُ الشَّهْوَةِ ترک شهوت بالاترین و اصلیترین مرحلهی تقواست
مَنِ اشْتَاقَ إِلَى الْجَنَّةِ سَلَا عَنِ الشَّهَوَاتِ کسیکه مشتاق بهشت است باید از شهوات فرار کند
أَشْجَعُ النَّاسِ مَنْ غَلَبَ هَوَاهُ شجاعترین مردم کسیاست که بر هوای نفسش غلبه کند
و اما نویدی که خداوند به تارکان شهوت داده است: امام باقر علیه السلام میفرمایند خدا گفته است که قسم به جلال و جمال و بزرگی و بلندیام که هیچ بندهای از هوای نفسش نمیگذرد مگر اینکه من بینیازی را در نفسش قرار میدهم ، هَمّ او را در آخرت قرار میدهم، او را در زندگیاش کفایت میکنم، تضمین میکنم آسمان و زمین را که روزی او را تامین کنند و برایش در هر کاری پشت او خواهم بود.
امروز 27 رجبه! روزی که پیامبر اسلام (ص) جهت تکمیل اخلاق حسنه مبعوث شدند. خداوند در این روز بزرگترین نعمت رو به بندگانش عنایت کرد. از خدا میخواهیم که به حق رسول اکرم(ص) در این باقیماندهی تا ماه رمضان به ما توفیق بده که بتونیم این چهار خصلت رو از دلمون بیرون کنیم. (انشاءالله پست بعدی صفات کلاغ رو بررسی میکنیم) یا علی
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و اجعلنا من خیر اعوانه و انصاره و شیعته و المستشهدین بین یدیه.