بسم رب المنتظر المهدی
به نصفه راه رسیدیم. نصفه ماه خدا و تولد سبط اکبر امام حسن علیه السلام! چون بحث مربوط به تسلیم بود کمی به تأخیر انداختمش تا امشب که میلاد امام حسن علیه السلام هست براتون بنویسم و کمی آسونتر حرف بزنم. دومین شرط داشتن معرفت صحیح رو تسلیم عنوان کردیم که یک پست راجع به اون نوشتیم. قرار بود به این سئوال جواب بدیم که حالا که در زمان غیبت هستیم باید چیکار کنیم؟ یک کلام معروفه که همه شنیدیم و سئوالیه که عثمان العمری از امام زمان عج میکند و در جواب حضرت مینویسند: به راویان احادیث ما رجوع کنید.(1) یعنی ما باید به روایات اهل بیت علیهم السلام رجوع کنیم و باید مطیع مطلق احادیث اهل بیت باشیم اما ممکنه سئوال بوجود بیاد.
سئوال: اگه یک حدیث با عقل سازگار نبود باید چیکار کنیم؟؟
جوابی که من بهش رسیدم این بود که اول عقلهای ما ناقصه پس به صرف اینکه روایتی با عقل ما سازگار نبود نمیشه ردش کرد. امام صادق علیه السلام میفرمایند: هر کلمه از سخن ما بر هفتاد معنا دلالت میکند که خودمان از عهده آنها برمیاییم(2)(یعنی فقط ما معنای همه وجوه آنرا میفهمیم). پس با این حساب تکلیف ما چیه؟؟ فکر کنم این حدیث امام صادق علیه السلام خیلی روشن کننده هست: شخصی خدمت حضرت میرسد و میگوید فدای شما شوم شخصی نزد ما از جانب شما میاید و به ما از شما امر و خبری عظیم را میگوید (مطلب آنقدر سنگین است که) سینههای ما نسبت به قبول آن تنگی میکند تا جاییکه آنرا تکذیب میکنیم. حضرت فرمودند: آیا از جانب ما برای شما حدیث نقل نمیکند؟ روای میگوید: بله. حضرت میفرمایند: آیا میگوید شب روز است و روز شب؟ روای میگوید نه! حضرت میفرمایند آن احادیث را به خود ما ارجاع دهید چون اگر تکذیبش کنید ما را تکذیب کردهاید.(3)
چیزی که من از این روایت میفهمم اینه که اگه مطلبی هم برای ما سنگین بود یا به قول معروف با عقل ما سازگار نبود حتی مثل اینکه بشنویم روز شبه و شب روزه ، به صرف همین مطلب اونرو رد نکنیم بلکه لااقل در مقابلش سکوت کنیم و به متخصص فن رجوع کنیم. شاید روزی عقلمون رسید و مطلب رو درک کردیم.(در مطلب بعدی باز هم ادامه بحث رو پیگیری میکنم)
اما تسلیم. حرفی که میخواستم بزنم اینه. امام حسن علیه السلام یکی از غریبترین امامان ما هستند. امتحان مردم زمان امام حسن (ع) هم یکی از سختترین امتحانات بوده. در زمان امام حسین علیه السلام حق و باطل برای همه افراد مشخص بود. جبهه حق و باطل هم مشخص بود اما در زمان امام حسن علیه السلام ، امام با شخصی صلح کردند که سالیان سال بر بالای منبر به پدرشون امیرالمومنین علیه السلام ناسزا میگفت. تا حالا فکر کردیم که اگه ما اون موقع بودیم چه میکردیم؟؟ آیا این عمل با عقل ما جور درمیومد؟ فقط اونهایی از این امتحان سلامت بیرون اومدند که با عقل خودشون حرکت امام رو نسنجیدند و تسلیم محض بودند در مقابل حضرت. یا کاری که امام رضا علیه السلام انجام دادند و اومدند ولی عهد حاکم ظالم زمان خودشون شدند. ما امروز باید از سرگذشت گذشتگان درس بگیریم.
فکر کنیم که امام زمان عج تشریف بیارند. به ما بگند بلند شو و از این ساختمون 20 طبقه خودت رو بنداز پایین، یا همون قضیه معروف تنور! ما با عقل خودمون برخورد میکنیم یا تسلیم میشیم؟؟
پس در کنار دعا برای تعجیل امام زمان عج دعا بکنیم که خداوند ظرفیت شناخت و معرفت امام و همچنین توفیق تسلیم بودن در مقابل فرامین ایشون رو به ما عنایت بکنه و تمرینش هم از همین اعمال روزانه ماست، از برخورد با گناهان و تسلیم شدن دربرابر نفس یا کلام خدا و کلام معصومین علیهم السلام. هنوز 15 روز دیگه شیطان دربنده! دعا کنیم که فرصتها رو از دست ندیم.
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و اجعلنا من اعوانه و انصاره و شیعته
(دوستان بلاگفایی خدمت همشون رسیدم اما به علت مشکلات بلاگفا توفیق نظر دادن نداشتم)
1)أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ فَارْجِعُوا فِیهَا إِلَى رُوَاةِ حَدِیثِنَا(وسائل الشیعه جلد27 صفحه 140)
2) إِنَّ الْکَلِمَةَ مِنْ کَلَامِنَا لَتَنْصَرِفُ عَلَى سَبْعِینَ وَجْهاً لَنَا مِنْ جَمِیعِهَا الْمَخْرَجُ(بحارالانوار جلد2 صفحه 184)
3) قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع جُعِلْتُ فِدَاکَ إِنَّ الرَّجُلَ لَیَأْتِینَا مِنْ قِبَلِکَ فَیُخْبِرُنَا عَنْکَ بِالْعَظِیمِ مِنَ الْأَمْرِ فَیَضِیقُ بِذَلِکَ صُدُورُنَا حَتَّى نُکَذِّبَهُ قَالَ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع أَ لَیْسَ عَنِّی یُحَدِّثُکُمْ قَالَ قُلْتُ بَلَى قَالَ فَیَقُولُ لِلَّیْلِ إِنَّهُ نَهَارٌ وَ لِلنَّهَارِ إِنَّهُ لَیْلٌ قَالَ فَقُلْتُ لَهُ لَا قَالَ فَقَالَ رُدَّهُ إِلَیْنَا فَإِنَّکَ إِنْ کَذَّبْتَ فَإِنَّمَا تُکَذِّبُنَا(بحارالانوار جلد3 صفحه187)
http://groups.yahoo.com/group/iranislam/