سلام. میلاد با سعادت شمس الشموس، انیس النفوس، عالم آل محمد، شمس الضحی حضرت علی ابن موسی الرضا علیه آلاف التحیه و الثناء رو خدمت تمام دوستان تبریک عرض میکنم. در ادامه مباحث گذشته قرار بود انواع غیب رو با هم بررسی کنیم. رایج ترین نوع غیبت، غیبت گفتاری هست که خیلیها گرفتارش هستیم. اینکه عیب یا نقص کسی رو بیان کنیم. بزرگان اخلاق انواع دیگر غیبت رو اینطور شرح کردند: غیبت نوشتاری، که در این نوع به جای گفتار عیب کسی نوشته میشه و به جای شنونده ، خواننده وجود داره. نوع بعد غیبت کرداری هست یعنی اینکه فردی با رفتارش، عیب دیگران رو نشون بده. نوع بعد غیبت کنایی هست. فکر میکنم این نوع غیبت هم خیلی رایج باشه و جوری هم باشه که افراد فکر کنند کارشون اشتباه نیست، استفاده از عبارتهایی مثل "خدا رو شکر که ما رئیس نشدیم" یا مثلا "امان از بیفکری مردم" یا "پناه میبرم به خدا از بی حیایی"! این نوع بیان با وجود ظاهر زیبایی که دارند گناه غیبت هستند. امام خمینی(رحمه الله علیه) میفرمودند: چه بسا یک کلمه ی لااله الا الله که در کارنامه ی اعمال آدم گناه کبیره محسوب بشه! دیدید راجع به کسی حرف میزنند و با یک حالت خاصی میگن "لااله الا الله"؟ و نوع آخری که در انواع غیبت بیان میشه، غیبت اشاره ای هست. اشاره میتونه با لفظ باشه یا با اجزاء بدن! در روایات داریم که روزی عایشه مهمانی داشت. وقتی خارج شد با دست اشاره ای کرد که یعنی آن زن کوتاه قد است! پیامبر(ص) فرمودند: قَد اِغتَبتِها! به درستی که غیبتش را کردی.
برای ترک یک گناه اول باید گناه و انواعش رو بشناسیم. حالا که انواع غیبت رو بررسی کردیم، انشاءالله در پست بعد با هم بررسی میکنیم که نظر شرع مقدس اسلام راجع به گناه غیبت چیه! با دیدن نظر اسلام راجع به این گناه دلها بیشتر و بیشتر بیدار خواهد شد انشاءالله. یا علی اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و اجعلنا من خیر اعوانه و انصاره و شیعته و المستشهدین بین یدیه.
پ.ن.1: دلها در این شب و روز سرگردان است بین صحنهای حرمت! دلم برا حرمت پر میزنه... پ.ن.2: گفتند عیدی شما به ما بود! اما من میخواهم به عنوان عیدی تولدتان به شما تقدیمش کنم... دراختیار شما، امانت دست شما، کنیز شما تا قیام قیامت پ.ن.3: متن سالهای گذشته به مناسبت این روز عزیز رأفت امام رضا قابل لمسه! و زیارت امام رضا افضل است یا سیدالشهداء؟ . نوای وبلاگ هم عوض شد. پارسال با این نوا برات کربلایم را گرفتم از دست مبارک ثامن الحجج