بسم رب المنتظر المهدی
میلاد مسعود حضرت علی اکبر علیه السلام بر همه دوستان مبارک. واقعا در چه ایامی به سر هستیم، سراسر شور و سرور و شادی. خدا به همه توفیق استفاده از این ایام رو عنایت کنه.
باز هم اصولی که تا حالا با هم خوندیم رو یادآوری میکنم. به من ایراد نگیرید که چرا هردفعه تکرار میکنم چون هم به نظر خودم خیلی قشنگه و هم دوستان جدیدی به جمع خواننده ها اضافه میشند که بد نیست از بحثمون بصورت خلاصه با خبر بشند. به دنبال هدف خلقت گشتیم و دیدیم که خدا این هدف رو عبادت معرفی میکنه و در روایت کسب معرفت رو پیش نیاز این عبادت معرفی کردند. در پست قبلی هم به نحوه به دست آوردن این معرفت اشاره کردیم که از طریق ولایت اهل بیت علیهم السلام بود. امروز این بحث رو کمی با هم بیشتر باز میکنیم و به مدد خداوند اثبات میکنیم که معرفت امام عصر روحی فداه پیش نیاز همه مطالب قبلیه.
اول این روایت رو که جدید پیدا کردم بخونیم که باز به معرفت اشاره داره. امام صادق علیه السلام میفرمایند: هیچ چیزی از نظر اهمیت و ارزش پس از معرفت با نماز برابری نمیکند. پس از معرفت و نماز، هیچ چیز با زکات برابر نیست و پس از اینها هیچ چیز با روزه برابری نمیکند و پس از آنها حج. آغاز و ابتدای همه اینها معرفت ما اهل بیت است و پایان و انتهای آنها نیز معرفت ماست.(1)
همه مواردی که ذکر شد از اعمال عبادی هستند که امام اول و انتهای آنها را معرفت و شناخت اهل بیت علیهم السلام معرفی میکند. پس همانطور که در پست قبل هم گفتیم برای رسیدن به هدف خلقت باید معرفت و شناخت کافی از اهل بیت علیهم السلام داشته باشیم. اما این شناخت امروز کمی خاص تره و برای زمان ما این وظیفه در شناخت وجود امام زمان ارواحنا فداه خلاصه میشه چرا که ایشان خلاصه همه اهل بیت قبل از خویش هستند(به صلواتی که در آخر این پست نوشتم مراجعه کنید) در این زمینه روایات فراوانی هم داریم که به بعضی از اونها اشاره میکنیم. امام باقر علیه السلام میفرمایند:بنده ایمان نخواهد آورد مگر آنکه معرفت خدا و رسول او و همه امامان و معرفت امام زمان خود را داشته باشد و به آن حضرت رجوع کند و تسلیم ایشان باشد.(2)
میبینیم که حضرت با وجود اینکه معرفت خدا و رسول و همه امامان را ذکر نموده اند اما معرفت امام زمان هر شخص رو بصورت خاص و جدا مطرح میکنند. این حدیث رو هم که فکر کنم همه حفظ باشیم که پیامبر(ص) میفرمایند: هرکس بمیرد در حالیکه امام زمان خود را نشناخته باشد به مرگ زمان جاهلیت از دنیا رفته است.(3)
در توضیح این جاهلیت از امام صادق علیه السلام نقل است که میفرمایند جاهلیت کفر و نفاق و گمراهی است. یعنی نشناختن امام زمان روحی فداه نتیجه ای جز کفر و نفاق و گمراهی ندارد. خوب من اینجا میخوام این نتیجه رو بگیرم که هدف از خلقتی که از چند پست قبل راجع بهش صحبت کردیم از طریق معرفت و شناخت امام زمان روحی فداه حاصل میشه چون (حالا از این سمت بخواهیم بگیم) معرفت امام زمان باعث ولایت ایشون میشه و ولایت باعث زهد و ورع میشه که ظرف آدم رو آماده میکنه و معرفت خدا به انسان عنایت میشه و معرفت خدا باعث عبادت میشه که هدف خلقته (چی شد!!!) اصلا بهتره من صحبت نکنم. یکبار دیگه اون حدیث امام حسین علیه السلام که توی چند پست قبل آوردم رو کاملتر میارم که ختم این کلام باشه. البته سعی میکنم در پستهای بعدی به سئوال دوستان و همچنین نحوه کسب معرفت امام زمان روحی فداه هم بپردازم. اما حدیث: امام صادق علیه السلام میفرمایند: روزی حسین بن علی علیه السلام نزد اصحاب خود آمد و بعد از حمد خدا و صلوات بر رسول او (ص) فرمود ای مردم! قسم به خدا که خداوند بندگان را نیافرید مگر برای اینکه نسبت به او معرفت پیدا کنند، پس وقتی معرفت او را کسب کردند به عبادت او بپردازند، پس وقتی او را عبادت کردند از بندگی غیر از او بی نیاز میشوند. آنگاه مردی از ایشان پرسید: پدر و مادرم به فدای شما ای پسر رسول خدا! معرفت خدا چیست؟ حضرت فرمودند: معرفت و شناخت اهل هر زمانی نسبت به امام زمان خودشان که اطاعت او بر ایشان واجب است.(4)
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و اجعلنا من اعوانه و انصاره و شیعته
با اجازه دوستان، نیمه شعبان در حرم ملکوتی ثامن الحجج علیه آلاف التهیة و الثناء دعاگوی دوستان خواهم بود ولی برای نیمه شعبان یکبار وبلاگ آپدیت میشه.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) مَا مِنْ شَیْءٍ بَعْدَ الْمَعْرِفَةِ یَعْدِلُ هَذِهِ الصَّلَاةَ وَ لَا بَعْدَ الْمَعْرِفَةِ وَ الصَّلَاةِ شَیْءٌ یَعْدِلُ الزَّکَاةَ وَ لَا بَعْدَ ذَلِکَ شَیْءٌ یَعْدِلُ الصَّوْمَ وَ لَا بَعْدَ ذَلِکَ شَیْءٌ یَعْدِلُ الْحَجَّ وَ فَاتِحَةُ ذَلِکَ کُلِّهِ مَعْرِفَتُنَا وَ خَاتِمَتُهُ مَعْرِفَتُنَا(بحارالانوار جلد27 صفحه 202 به نقل از امالی شیخ صدوق- وسائل الشیعه جلد1 صفحه 27)
2) لَا یَکُونُ الْعَبْدُ مُؤْمِناً حَتَّى یَعْرِفَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ الْأَئِمَّةَ کُلَّهُمْ وَ إِمَامَ زَمَانِهِ وَ یَرُدَّ إِلَیْهِ وَ یُسَلِّمَ لَه(اصول کافی جلد 1 صفحه 180)
3) مَنْ مَاتَ وَ لَمْ یَعْرِفْ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِیتَةً جَاهِلِیَّه(ینابیع الموده صفحه 137 – وسائل الشیعه جلد 16 صفحه 246)
4) خَرَجَ الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ ع عَلَى أَصْحَابِهِ فَقَالَ أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ ذِکْرُهُ مَا خَلَقَ الْعِبَادَ إِلَّا لِیَعْرِفُوهُ فَإِذَا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ فَإِذَا عَبَدُوهُ اسْتَغْنَوْا بِعِبَادَتِهِ عَنْ عِبَادَةِ مَا سِوَاهُ فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی فَمَا مَعْرِفَةُ اللَّهِ قَالَ مَعْرِفَةُ أَهْلِ کُلِّ زَمَانٍ إِمَامَهُمُ الَّذِی یَجِبُ عَلَیْهِمْ طَاعَتُه(بحارالانوار جلد23 صفحه93 به نقل از علل الشرائع)