بسم رب المنتظر المهدی
مهمان خدا شدیم. خدا دعوتمون کرده. کاش هم قدر خودمون رو بدونیم و هم احترام میزبان رو داشته باشیم. این رو یادگار بهتون میگم که از بزرگی شنیدم که میفرمود: در ماه رمضان طبق روایات شیاطین دربند هستند. اینجاست که معلوم میشه هر کس چقدر نفسش به گناه مشتاقه چون دیگه شیطانی در کار نیست و هرچی هست از نفس خودمونه.دعا کنیم که خدایا! ما رو لحظهای به نفسمون وامگذار.
این هم هدیهای به مناسبت ماه مبارک رمضان. اینجا رو کلیک کنید.
بحث در مورد صحت معرفتی بود که باید برای رسیدن به هدف خلقت که عبادته بدست بیاریم و دیدیم که طبق روایات علم صحیح(منظور علم توحید) فقط از راه اهل بیت علیهم السلام بدست میاد البته روایات صحیح که تشخیص اون به تنهایی یک علمه. در ادامه به چندتا روایت دیگه اشاره میکنم. امام صادق علیه السلام به یکی از شاگردانشان میفرمایند: اگر علم صحیح میخواهی ، نزد ما اهل بیت است زیرا آن اهل ذکر که در قرآن خداوند فرموده:"اگر نمیدانید از اهل ذکر بپرسید" ما هستیم.(1)
راستی بزرگترین افتخار برای یک شیعه چی میتونه باشه؟ من همیشه با حسرت به مقام سیادت حضرت سلمان فارسی نگاه میکردم که بهشون لقب "منا اهل البیت" دادند. دیدم امیرالمومنین علیه السلام به کمیل فرمودند: جز از طریق ما (اهل بیت) کسب (علم) نکن تا از ما بشوی.(2) خوب چه مژدهای بالاتر از این؟ کسی که از این راه معرفت کسب کنه، اگر کوهها سست بشند در ایمانش خللی وارد نمیشه همونطور که امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: هرکس دینش را از دهان مردم(غیرمعصوم) بگیرد ، همانها او را از دین برمیگردانند و هرکس دینش را از کتاب خدا و سنت پیامبرش بگیرد اگر کوهها سست شوند او سست نمیشود. (3)
مورد آخری که در قسمت صحت معرفت میخوام بهش اشاره کنم آیه 18 سوره زمر هست که میفرماید: پس بشارت بده به بندگان من که سخن را میشنوند و از بهترین آن (به بهترین صورت از آن) پیروی میکنند. آنها کسانی هستند که خداوند هدایتشان کرده و آنها همان صاحبان عقل سلیم هستند.(4)(عربیش رو بخونید به نظرم براتون آشناتر باشه) دوتا نکته درباره این آیه خوندم که براتون میگم. یکی اینکه منظور از قول (سخن) در روایات ما همون احادیث اهل بیت علیهم السلام هستند. برای خود من عجیب بود که در قرآن آیه ای باشه که بگه هر سخنی رو بشنوید و بعد بهترینش رو انتخاب کنید در صورتیکه خیلی از جاها ما نباید هر سخنی رو گوش بدیم.(البته منظور بعد از تحقیق و انتخاب صحیح و قرار گرفتن در مسیره) بعد که تفاسیر رو خوندم دیدم منظور اینه که سخن که همون احادیث باشه رو بشنوند و به بهترین نحو ازش پیروی کنند. همونطور که امام صادق علیه السلام در توضیح صاحبان عقل سلیم میفرمایند: اینها کسانی هستند که تسلیم آل محمد میباشند و وقتی حدیثی را میشنوند در آن اضافه و کم نمیکنند و همانطور که شنیدهاند نقل میکنند. (5)
نکته جالب دیگهای که خوندم این بود که در آیه سخن از هدایت در آینده نشده بلکه کسانی که اینچنین باشند هدایت شده هستند که تونستند به کلام معصوم گوش کنند و خودشون رو بهش ملتزم کنند.
در کل اولین شرط معرفت صحت اون شد که طبق روایات دیدیم از راه اهل بیت علیهم السلام بدست میاد و اگر هم جای دیگه علمی باشه احتمال خطا داره. پس برای کسب معرفت باید از راه صحیحش اقدام کنیم تا به معرفت صحیح و درست برسیم.
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و اجعلنا من اعوانه و انصاره و شیعته
1) َ إِنْ أَرَدْتَ الْعِلْمَ الصَّحِیحَ فَعِنْدَنَا أَهْلَ الْبَیْتِ فَنَحْنُ أَهْلُ الذِّکْرِ الَّذِینَ قَالَ اللَّهُ فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ(وسائل الشیعه جلد27 صفحه72)
2) یَا کُمَیْلُ لَا تَأْخُذْ إِلَّا عَنَّا تَکُنْ مِنَّا (وسائلالشیعة جلد27 صفحه103)
3) أَخَذَ دِینَهُ مِنْ أَفْوَاهِ الرِّجَالِ أَزَالَتْهُ الرِّجَالُ وَ مَنْ أَخَذَ دِینَهُ مِنَ الْکِتَابِ وَ السُّنَّةِ زَالَتِ الْجِبَالُ وَ لَمْ یَزُل(وسائل الشیعه جلد27 صفحه132)
4) فَبَشِّرْ عِبادِ الَّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِکَ الَّذینَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِکَ هُمْ أُولُوا الْأَلْباب (سوره زمر آیه18)
5) سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ إِلَى آخِرِ الْآیَةِ قَالَ هُمُ الْمُسَلِّمُونَ لآِلِ مُحَمَّدٍ الَّذِینَ إِذَا سَمِعُوا الْحَدِیثَ لَمْ یَزِیدُوا فِیهِ وَ لَمْ یَنْقُصُوا مِنْهُ جَاءُوا بِهِ کَمَا سَمِعُوه(اصول کافی جلد1 صفحه 391)