بسم رب المنتظر المهدی یَوْمَ لا یَنْفَعُ مالٌ وَ لا بَنُونَ إِلاَّ مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلیمٍ (سوره شعراء آیه 88-89) یَابْنَ الحَسَن روحِی فِداکمَتَی تَرانا وَ نَراکفَلَیْسَ مَحبُوبی سِواک میلاد با سعادت منجی عالم بشریت حضرت بقیة الله روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه فداء رو خدمت همهی دوستان تبریک عرض میکنم. خواستم دلنوشتهای در این مورد بنویسم اما دیدم حالا که همه جا به یمن قدمهای ایشون آذین بندی شده چه بهتر که ما هم سعی کنیم دلهامون رو آذین ببندیم لذا ادامهی مطلب قلب سلیم رو مینویسم.
سه محبت از چهار محبتی که در ذیل آیه 260 سوره بقره برای رسیدن به قلب سلیم ذکر شده بود رو بررسی کردیم که شامل شهوت ، طمع و آرزوهای بلند بودند. آخرین پرندهای که حضرت ابراهیم علیه السلام سر بریدند طاووس بود. طاووس زیباترین پرنده است و خصلتی که داره زینت دنیاستفَالطَّاوُسُ یُرِیدُ بِهِ زِینَةَ الدُّنْیَا.امام حسین علیه السلام میفرمایند:وقتی طاووس میخواند، میگوید مولای من ، بر خودم ظلم کردم و نسبت به زیباییم مغرور شدم پس مرا مورد رحمت خود قرار ده(بحارالانوار جلد61 صفحه27)وقتی داشتم راجع به این خصلت تحقیق میکردم ، متوجه شدم که علاقهی به دنیا در بین 4 صفتی که ذکر شد، مهمترین عامل برای دوری از خداست تا جاییکه امام صادق علیه السلام میفرمایند:منظور از قلب سلیم قلبی است که از حب دنیا خالی باشد(مستدرک جلد12 صفحه40) چیزی که در روایات دیده میشه اینه که بین محبت خدا و محبت دنیا به هیچ وجه نمیشه جمع ایجاد کرد! امیرالمومنین علیه السلام میفرمایند:همانطور که خورشید و شب با هم یکجا جمع نمیشوند ، محبت خدا و محبت دنیا نیز دریکجا جمع نمیشوند(مستدرک جلد12 صفحه41) تمام گناهان از محبت نسبت به دنیا سرچشمه میگیرند حتی خصلتهای قبلی که بهشون اشاره شد اگر خوب بهشون نگاه کنیم و در اونها دقیق بشیم میبینیم که از همین علاقهی به دنیا ناشی میشند. امام صادق علیه السلام میفرمایند محبت دنیا رأس تمام گناهان است!(اصول کافی جلد2 صفحه315) اگه خاطرتون باشه در بحث فلسفهی آفرینش گفتیم که هدف خلقت انسان "لیعبدون" بود که در روایات "لیعرفون" هم گفته شده بود. اما میدونید بعد از کسب معرفت بالاترین کار نزد خدا چیه؟؟
از امام سجاد علیه السلام سئوال میکنند أَیُّ الْأَعْمَالِ أَفْضَلُ عِنْدَ اللَّهِ چه عملی برتر است نزد خداوند؟ حضرت میفرمایند بعد از کسب معرفت خداوند و رسولش هیچ کاری برتر از بغض دنیا نیست!(اصول کافی جلد2 صفحه131) حالا ممکنه این سئوال بوجود بیاد که چرا محبت دنیا اینچنین نهی شده؟!؟ رسول اکرم(ص) میفرمایند: کسی که دنیا را دوست بدارد، ترس از قیامت از دلش خارج میشود(مستدرک جلد12 صفحه41) و خب شاید این مهمترین دلیل باشه! این روایت رو هم بنویسم و بحث رو تموم کنم. حضرت عیسی علیه السلام میفرمایند: قساوت قلب از خشکی چشم است و خشکی چشم به خاطر گناهان زیاد است. گناهان زیاد نیز به خاطر محبت به دنیا ایجاد میگردد که محبت دنیا منشاء هر خطایی است. خداوند به حضرت داوود خطاب فرمود که اگر مرا دوست داری، محبت دنیا را از دلت خارج گردان چرا که محبت من و محبت دنیا در یک قلب جای نمیگیرند(مستدرک جلد12 صفحه39)
باید این نکته رو تاکید کنم که اسلام دین رهبانیت و ترک دنیا نیست بلکه انسان باید دلش به دنیا وابسته نباشد بلکه از آن استفاده کند و بگذرد و وابستگی بین او و دنیا ایجاد نشود همانطور که پیامبر فرمودند: مَثَل من و دنیا مَثَل یک مسافر و درختی است که در یک روز آفتابی مدتی در سایهی درخت استراحت میکند و بعد به مسیرش ادامه میدهد(اصول کافی جلد2 صفحه131) پس منظور از ترک حب دنیا اینه که دنیا وسیلهای باشه برای رسیدن به هدف نه اینکه اینقدر در دل جا بکنه که رسیدن به او هدف بشه! انشاءالله که بتونیم این چهار محبت رو از دلمون بیرون کنیم تا محبت خدا در دلهامون خونه کنه.اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر و اجعلنا من خیر اعوانه و انصاره و شیعته و المستشهدین بین یدیه.
پ.ن.1:بیایید همه با هم در ظهر نیمهی شعبان 2 رکعت نماز برای تعجیل در ظهور یوسف زهرا (عج) بخونیم. دعای فرج رو هم زیاد بخونیم که حضرت دعاگوی ما خواهند بود. مطلب دعای امام زمان برای ما رو اگه وقت دارید حتما بخونید.
پ.ن.2:انشاءالله نیمهی شعبان در حریم ملکوتی ثامن الحجج علیه السلام دعاگوی دوستان هستم.